dimarts, 2 de desembre del 2008

EL GÒTIC I L'ART GÒTIC


EL GÒTIC

És un estil artístic que es va desenvolupar a l'Europa Occidental des del segle XIII fins a la implantació del renaixement.
Els elements estructurals d’algunes catedrals gòtiques varien segons la situació geogràfica on es troben, per tant el gòtic més pur es troba a França, mentre que el més clàssic es a Itàlia.
El significat de gòtic vol dit obscur mentre que als termes d’arquitectura, és a dir en l’estructura d’una catedral, vol donar llum a la part més predilecte fent així contrastos entre llums i ombres.

L’ART GÒTIC

L'art gòtic és un estil que es va desenvolupar a Europa Occidental durant els últims segles de l'Edat Mitjana, des de mitjans del segle XII fins a la implantació del renaixement.
Sorgeix a França i més tard s’expandeix per Occident, per tant les variacions arquitectòniques, literàries i il•lustrades no són les mateixes a tots els lloc, tenen petites variacions afegides als llocs on s’imposen.
L’art gòtic, és per tant, un art que desenvolupa una important arquitectura i a més comença a incorporar ornamentacions i pintures a les seves obres arquitectòniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada